Політика конфіденційності VEON

Останнє оновлення: 25 травня 2018 року

ВЕОН Діджитал Амстердам БеВе (VEON Digital Amsterdam BV) (“VEON Digital”, “ми”, “нас”, “наш”) надає платформу ВЕОН (“VEON”). VEON Діджитал контролює дані, які ми збираємо для цілей Загального регламенту захисту даних (“GDPR”).

Ми зобов'язуємося захищати та поважати вашу конфіденційність. Будь ласка, уважно прочитайте цю політику – у ній пояснюється, як ми оброблятимемо вашу інформацію. Завантаживши та використовуючи VEON, ви погоджуєтесь на те, що ми збираємо, обробляємо, використовуємо та зберігаємо вашу інформацію, як описано в цьому документі.

Час від часу ми можемо з’єднувати з та направляти зі стрічок на веб-сторінки або застосунки наших партнерських мереж, рекламодавців та афілійованих осіб, які, як ми вважаємо, можуть вас зацікавити. Якщо ви переходите за таким посиланням на будь-яку таку веб-сторінку або застосунок, важливо, щоб ви пам'ятали, що вони дотримуються власних політик конфіденційності. Будь ласка, перш ніж надавати будь-яку інформацію таким веб-сторінкам або застосункам, ознайомтесь з цими політиками – ми не можемо нести відповідальність за конфіденційність інших веб-сторінок чи застосунків.

Типи інформації, яку ми збираємо, та як ми її використовуємо.

Ми збираємо інформацію про вас, коли ви використовуєте VEON, наприклад інформацію про реєстрацію, чати (в тому числі про те, кому ви зателефонували або з ким спілкувалися і тривалість розмови), ваш пристрій та його технічні характеристики, інформацію про те, як ви використовуєте VEON та відповідні журнали серверу, історію ваших транзакцій та – в деяких випадках – ваше місцезнаходження. Все це викладено нижче:

VEON Marketplace та Маркетинг, персоналізований контент

Ми також використовуватиме вашу інформацію для маркетингу, як описано нижче. Ви маєте право у будь-який момент змінити свої згоди у розділі Юридичні питання та Згоди в меню Налаштування у VEON, якщо ви не хочете щоб ми використовували вашу інформацію для цілей маркетингу.

Технології вивчення активності

Ці технології дозволяють нам надавати певні властивості та функціональність, поліпшувати роботу VEON та покращувати ваш досвід роботи з VEON, запам'ятовувати ваш вибір, наприклад, мовні уподобання, обмежувати кількість разів, коли ви бачите рекламу, а також допомагає оцінити ефективність рекламної кампанії, розуміти, як ви взаємодієте та використовуєте наші сервіси, щоб поліпшити наші послуги та маркетинг наших послуг вам через VEON або інші платформи.

Ми також використовуємо аналітичне програмне забезпечення для моніторингу дій користувача у VEON на основі анонімності, наприклад, які екрани відкриваються, кнопки натискаються, події входу в обліковий запис та завантаження задля моніторингу продуктивності VEON.

Ви можете відключити збір рекламних ідентифікаторів (наприклад, IDs for Advertising та Google Advertising IDs) для таргетованої реклами. Для IOS мобільних пристроїв зайдіть до розділу «Налаштування», знайдіть розділ «Приватність», оберіть пункт «Реклама» та увімкніть функцію «Обмежити рекламне відстеження». Для пристроїв Android, знайдіть розділ «Google налаштування», оберіть пункт «Реклама», та поставте відмітку навпроти «Відмовитися від Інтернет реклами».

Як ми ділитимемося вашою інформацією

Ми можемо поділитися вашою інформацією – включаючи доповнену інформацію – з такими окремими третіми сторонами:

Якщо це вимагається за законом або якщо ми вважаємо, що таке використання є розумно необхідним, ми можемо ділитися вашою інформацією з правоохоронними органами, державними органами або іншими організаціями з метою:

Ми також будемо розкривати вашу інформацію третім сторонам:

Де ми зберігаємо вашу інформацією

Ми надаємо глобальні послуги і, не дивлячись на те, що більша частина вашої інформації обробляється на серверах у Німеччині, Ірландії та інших країнах ЄС, деяка інформація, яку ми збираємо у вас, передаватиметься та зберігатиметься в місці за межами вашої країни, а для користувачів у межах Європейського Економічного Простору ("ЄЕП") – за межами ЄЕП, зокрема, в Сполучених Штатах Америки, Україні, Росії, Грузії та відповідно до типових контрактів Європейської Комісії щодо передачі особистої інформації третім країнам згідно з відповідним законодавством Європейського Союзу. Ці контракти містять зобов'язання щодо захисту ваших персональних даних. Якщо ви бажаєте отримати копію цього документу, будь-ласка, надішліть повідомлення за адресою contact@veon.com. Стандартні договірні положення Європейського Союзу щодо передачі персональної інформації за межі ЄС можна знайти тут.

Безпека вашої інформації

На жаль, передача інформації Інтернетом не є цілковито безпечною. Ми зробимо все можливе, щоб захистити вашу інформацію, але ми не можемо гарантувати безпеку вашої інформації переданої через VEON. Кожна передача здійснюється на ваш ризик. Ми використовуватимемо суворі процедури та функції безпеки для запобігання несанкціонованому доступу до вашої інформації в межах нашого контролю та можливостей.

Збереження даних

Ми зберігатимемо вашу інформацію для цілей надання вам послуг VEON та пропозицій і акцій Marketplace, якщо ви погодилися їх отримувати. Якщо ваш обліковий запис неактивний більше ніж один рік, ми видалимо вашу інформацію за винятком випадків, коли маємо зберігати її для дотримання застосовного законодавства або своїх правових зобов'язань.

Після припинення використання вами послуг VEON ми будемо зберігати вашу інформацію в узагальненій та анонімній формі.

Як ви можете керувати своєю інформацією або видаляти її

Ви можете в будь-який момент видалити свій обліковий запис в VEON. Якщо ви видаляєте свій обліковий запис, ми видалимо інформацію, яку ви публікували (наприклад, оновлення статусу). Будь ласка, зверніть увагу, що повідомлення, відправлені або отримані від інших користувачів, та інша інформація, якою ви ділилися з такими користувачами (наприклад, контактні дані, фотографії та інші медіа-повідомлення), буде зберігатися в облікових записах таких користувачів.

Ваші права

Діти

VEON не призначений для дітей віком до 16 років. Ми усвідомлено не збираємо персональні дані від дітей віком до 16 років. Якщо батьки або опікуни дізнаються, що їх дитина передала нам інформацію без їх дозволу, вони повинні надіслати нам електронного листа за адресою contact@veon.com. Ми видалимо такі облікові записи та інформацію, яка має до них відношення, протягом розумного часу.

Зміни

Будь-які зміни до цієї політики у майбутньому публікуватимуться на цій сторінці. Будь ласка, регулярно перевіряйте оновлення або зміни цієї політики.

Контакти

Запитання, коментарі та запити щодо цієї політики вітаються та можуть направлятися інспектору з захисту даних VEON Digital за адресою DPO@veon.com.

Додаток 1: Правові підстави обробки

Останнє оновлення: 25 Травня 2018

Категорії персональної інформації Мета обробки

Правові підстави для обробки

Реєстраційна інформація: Ми збираємо інформацію, яку ви надаєте, коли ви реєструєте обліковий запис у VEON. Вона включає таку інформацію як ваше ім'я, номер телефону, адресу електронної пошти, фотографія для профілю, дані отримані з соціальної мережі (якщо ви виконали вхід, використовуючи ідентифікатор для входу в систему соціальної мережі) та іншу інформацію, яку ви вирішили надати. Коли ви реєструєтесь, ви можете також включити синхронізацію VEON з іншими послугами, наприклад, контактами та обліковими записами у соціальних мережах.

Ми обробляємо реєстраційну інформацію для керування та наданням вам послуг VEON.

Якщо ви виберете синхронізацію VEON з іншими соціальними мережами, ми зберігатимемо цю інформацію таким чином, щоб ви могли ділитися своєю діяльністю у VEON з друзями та ріднею.

Необхідно для виконання договору з вами.
Інформація з чату: Ми збираємо, обробляємо і зберігаємо інформацію, наприклад, ваш онлайн-статус, останній оновлений статус, останнє використання чату та дані про те, з ким ви спілкувались (у тому числі, кому дзвонили або писали за допомогою VEON, та як довго) (“Логи Чату”).

Ми обробляємо інформацію з чату для того, щоб надавати нашу послугу з використання чату. Ми також зберігаємо ваші розмови, щоб ви могли здійснювати пошук в історії розмов та не переймались через втрату повідомлень.

Ми використовуватимемо Логи Чату тільки для надання вам додаткових послуг, наприклад, маркетингових, за вашої згоди.

Ми обробляємо інформацію з чату (окрім Логів Чату), тому що це необхідно для виконання договору з вами.

Ми обробляємо Логи Чату на підставі вашої згоди. Ви можете відкликати вашу згоду у будь-який момент – додаткову інформацію ви можете переглянути тут.

Інформація про використання пристрою та техніки: Ми збираємо інформацію, що ви надаєте, коли використовуєте VEON, наприклад, про профіль клієнта, унікальний ідентифікаційний код, мобільного оператора та налаштування часового поясу. Ми також збираємо інформацію про пристрій, наприклад, операційну систему, потужність батареї та сигналу, ідентифікатори пристрою та налаштування, а також назви програмного забезпечення. Ми використовуємо дані про використання пристрою та техніки, щоб надавати вашу статистику використання та інформацію про трафік, щоб допомогти нам у забезпеченні дотримання наших правил, умов та політик, щоб покращити послуги VEON, керуванні внутрішніми операціями (наприклад, усунення неполадок, аналіз даних, тестування, дослідження, в цілях збирання статистики та нагляду), щоб VEON залишався безпечним та захищеним (включаючи перевірку облікових записів та діяльності) та дотримуватися юридичних зобов'язань.

Ми обробляємо інформацію про використання пристрою та техніки, тому що це необхідно для виконання договору з вами.

Необхідно для наших законних інтересів (щоб пропонувати успішну продукцію).

Інформація про використання: Ми збираємо ваші дані про використання - такі як статистика використання вами контенту в межах застосунку, послуг, пропозицій та рекламних заходів, а також Логи Чату,

Ми обробляємо ваші дані про використання, щоб упевнитися, що VEON легко та весело використовувати. Ми робимо це для того, щоб забезпечити вам персональний досвід (наприклад, на основі ваших "лайків"). Ми також вимірюватимемо популярність та ефективність такого контенту, послуг, пропозицій та рекламних заходів, щоб вони були більш доречними для вас.

Необхідно для виконання договору з вами.

Необхідно для наших законних інтересів (щоб запропонувати успішну продукцію).

Інформація про транзакції: Ми не можемо робити все самостійно, тому ми залучатимемо треті сторони для обробки платежів, і вся платіжна інформація регулюватиметься їх політиками конфіденційності. Ми не збиратимемо та не використовуватимемо ваші дані про платежі, рахунки та картки, але збиратимемо інформацію про те, які послуги ви придбаватимете через VEON

Ми збираємо інформацію про транзакції, щоб краще адаптувати VEON для вас.

Ми використовуємо такий тип даних, пов'язаних з транзакціями для додаткових послуг, в тому числі маркетингу, за вашої згоди.

Необхідно для наших законних інтересів (щоб запропонувати успішну продукцію).

Необхідно для виконання договору з вами.

Для додаткових послуг, в тому числі маркетингу, за вашої згоди. Ви можете відкликати вашу згоду у будь-який момент – додаткову інформацію ви можете переглянути тут.

Журнал даних: Коли ви використовуєте VEON, ми збираємо журнали серверів, що включають таку інформацію як IP-адресу, дату та час доступу, функції застосунків, збої застосунку та інші операції системи, а також послуги третіх сторін, якими ви користувались перед початком використання VEON. Ми обробляємо реєстраційну інформацію для функціонування платформи та наданням вам послуг VEON. Необхідно для виконання договору з вами.

Інформація про місцезнаходження: VEON збирає інформацію про ваше місцезнаходження на підставі:

  • Висновків, що базуються на вашій IP-адресі, з якої ви підключаєтесь; та/або

  • за вашої згоди (шляхом прийняття запиту через операційну систему вашого мобільного пристрою), через Систему глобального позиціонування (GPS) вашого пристрою, коли VEON запущений у активному чи фоновому режимі.

(разом – "Інформація про місцезнаходження").

Ми (та наші провайдери послуг) використовуватимемо вашу Інформацію про місцезнаходження, щоб надавати вам інструменти та функції, які використовують ваше місцезнаходження (“Локаційні Функції”)

За вашої згоди, ми також надаємо індивідуально підібрані послуги або додаткові послуги поблизу вас (включаючи маркетинг) (“Додаткові Локаційні Сервіси”) у VEON, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити. Ми також використовуємо Інформацію про місцезнаходження, щоб покращити або контент та послуги, якими ви користуєтеся у VEON, або пов’язати їх з вашим місцезнаходженням.

Ми обробляємо Інформацію про місцезнаходження на підставі вашої згоди.

Якщо ви не бажаєте ділитися з нами вашим GPS місцезнаходженням або користуватись будь-якими Локаційними Функціями, ви можете або вимкнути функцію GPS на вашому мобільному пристрої або вимкнути відповідну Локаційну Функцію у VEON.

Якщо ви бажаєте відкликати свою згоду на використання нами Інформації про ваше місцезнаходження для надання Додаткових Локаційних Сервісів, Ви можете відкликати вашу згоду у будь-який момент – додаткову інформацію ви можете переглянути тут.

Додаток 2: Особливості, що стосуються окремої країни

Мешканці Каліфорнії

За законом штату Каліфорнія «Про проливання світла» (“Shine the Light”), мешканці Каліфорнії, які надають персональні дані з метою отримання товарів чи послуг для особистого, сімейного та побутового використання, мають право запитувати та отримувати від нас інформацію один раз на календарний рік щодо клієнтської інформації, яку ми надаємо, якщо така є, іншим компаніями для їх власного прямого маркетингового використання. Якщо це застосовується, така інформація буде містити категорії інформації про клієнтів, назви та адреси тих компаній, з яким ми надаємо клієнтську інформацію за попередній календарній рік (наприклад, за запитом отриманим в 2017 році буде отримана інформація щодо діяльності по наданню інформації за 2016 рік). Щоб отримати інформацію, будь ласка, надішліть свій запит електронною поштою на адресу DPO@veon.com. Звертаємо вашу увагу на те, що вимогами закону «Про проливання світла» охоплюється не весь обсяг наданої інформації, а в нашій відповіді буде включена лише інформація щодо надання даних згідно вимог закону.

Російська Федерація

Для користувачів нашого застосунку, який було завантажено з платформ Еппстор (Appstore) та Плейстор (Playstore) у Російській Федерації, ми збираємо і обробляємо ваші дані, в першу чергу, використовуючи базу даних та сервери, розташовані в Російській Федерації, але такі дані згодом можуть бути передані на сервери поза межами Російської Федерації.